luni, 5 martie 2018

MARGARITAR... IERTAREA

Petru l-a intrebat pe Domnul: "Doamne, de cate ori sa iert pe fratele meu cand va pacatui impotriva mea? Pana la sapte ori?" (Matei 18:21-22) Ce justificare a avut Petru sa intrebe: "Cat de des?" Daca ar fi fost la poalele muntelui Sinai, ar fi putut intreba:"Cat de des?" Fiind in legamantul harului, noi spunem: "De saptezeci de ori cate sapte."

Daca suntem chemati sa judecam pe fratii care au pacatuit, trebuie sa-i judecam incaintea Scaunului indurarii. Acolo noi insine suntem judecati ca unii care adeseori pacatuim si adeseori suntem iertati. Adesea, acele nedreptati sunt cele mai greu de iertat care sunt cunoscute doar de cel nedreptatit si de cel ce a facut raul. Daca ceilalti actioneaza cu nedreptate fata de noi, iar noi suntem iritati, aceasta este o dovada ca atunci privim mai mult la faptura decat la Dumnezeu.

Cei mai potriviti pentru lucrarea de mustrare sunt cei care sunt severi cu ei insisi, dar blanzi cu ceilalti. Cei care inca sunt prompti in a mustra pe altii, au ei insisi nevoie sa fie mustrati..

SLUJIND LUI CRISTOS

Este multa slujire pe care o realizeaza adevaratii slujitori ai Domnului despre care nu are cunostinta nici un ochi omenesc. Ceea ce ei fac, trebuie sa fie ca pentru Domnul; de la El asteapta rasplata si, in acelasi timp, invata sa aiba partasie cu Cristos in suferintele si slujirea Lui.

E o dovada de intelepciune sa nu cautam lauda de la oameni. Daca, in relatiile noastre cu sfintii, in loc sa umblam dupa reputatie, cautam sa ne gasim aprobarea de la Dumnezeu, va urma reputatia, fara indoiala. Nu te uita la cantitate, ci la calitatea slujirii tale, indiferent care ar fi acea slujire. Daca e vorba de predicare, nu predicarea este lucrul dintai; mai intai trebuie pazita inima. Apoi doua sau trei vorbe spuse in puterea Duhului pot fi de mai mult folos decat o predica lunga.


Robert C. Chapman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu