marți, 20 martie 2018

MARGARITAR... EXPERIENTA

Numai in masura in care, prin credinta, vedem Casa noastra de sus, suntem pelerini adevarati aici. Folosim corect experienta noastra din trecut daca, in prezent, nu ne punem de loc increderea in carne. Experienta castigata fara prea multa asteptare inaintea Domnului nu este vrednica de acest nume. "Rabdarea lucreaza experienta" (Romani 5:4, KJV) Trebuie sa cugetam bine inaintea lui Dumnezeu, la experienta noastra din trecut. Consemnarea pelerinajului fiecaruia dintre noi se va gasi in marea carte a Guvernarii lui Dumnezeu, ce va fi deschisa in viitor.

Dumnezeu cere statornicie a credintei din partea celor care au avut parte de dovezi speciale ale dragostei Lui. Izvorul nestatorniciei tinetei se gaseste in tanjirea dupa laudele oamenilor. Cu cat umblam mai mult cu Dumnezeu, cu atat ne intristam mai mult din cauza pacatelor noastre si ale altora. Aceasta intristare este intru totul compatibila cu bucuria in Duhul Sfant.

Niciodata sa nu impiedicam slujirea sau darul cuiva fara sa ne impiedicam propria slujire ("Nu stingeti Duhul" - 1Tesaloniceni 5:19). Sa tintim mereu spre desavarsire, in felul acesta vom creste in cunoasterea nedesavarsirii noastre.

"Necazul lucreaza rabdare" (Romani 5:3, KJV). Dar daca necazul trece fara a vucra rabdare, nu putem avea "experienta."

O MINTE SANATOASA

O trasatura speciala a unei minti sanatoase este promptitudinea de a accepta sfatul lui Dumnezeu si supunerea tuturor ideilor proprii, precum si pe cele ale altora, voii Lui revelate. Nu prin schimbarea imprejurarilor putem deveni noi fericiti, ci prin supunere in fata voii lui Dumnezeu. Aceasta supunere se manifesta prin scopul nostru neclintit de a da mortii vointa carnii, si prin lupta impotriva a tot ce Il intristeaza pe Dumnezeu. Daca nu ne incredem in dragostea lui Dumnezeu, nu ne putem supune cu bucurie disciplinei Lui. Nu cumva ziua de maine sa fie ca un hot, furandu-ti binecuvantarea zilei de azi. Noi suntem inclinati sa judecam lucrurile dupa cum arata in prezent; Domnul insa le vede in toate consecintele lor.

Cartitorii ridica totdeauna in slavi vremurile trecute, considerandu-le mai bune decat pe cele prezente. Copii lui Israel, cand au fost in Egipt,  au gemut sub aspra robie. Dupa ce au trecut Marea Rosie, au cantat cantarea de izbavire. Dar cat de repede au fost in stare sa-si spuna unii altora: "Sa ne alegem o capetenie si sa ne intoarcem in Egipt!" (Numeri 14:4) Daca Moise ar fi vrut sa-i rusineze, ar fi putut sa-i intrebe: "Ce ati spus sub jugul lui Faraon?"

Robert C. Chapman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu