duminică, 27 mai 2018

MARGARITAR...

TIMPUL DE PARTASIE DE DIMINEATA

3. RUGACIUNEA

In lumina acestor lucruri as dori sa va spun acum cateva cuvinte despre ce trebuie sa fie rugaciunea in timpul de partasie de dimineata impreuna cu El.
1. In primul rand, ai grija sa pastrezi prezenta lui Dumnezeu. Nu te multumi cu ceva mai putin decat a vedea fata Lui Dumnezeu, a avea siguranta ca El te priveste cu dragoste, te asculta si lucreaza in tine. Daca viata noastra trebuie sa ne fie plina de Dumnezeu, cu cat mai mult ceasul partasiei de dimineatacand viata de peste zi isi primeste sigiliul Lui. In viata de credinta, dorinta noastra cea mai infocata nu este atat de a cunoaste mai mult din Dumnezeu - din dragostea, vointa, sfintenia, din duhul Lui care locuieste in noi, din puterea Lui care lucreaza in noi. Sub cer nu exista o alta modalitate de a dobandi toate acestea, decat printr-o partasie personala apropiata. Si nu exista alt timp mai potrivit decat dimineata pentru a pastra si practica aceasta relatie.

Superficialitatea si slabiciunea vietii noastre de credinta si slujire provin din prea putinul contact pe care il avem cu Dumnezeu. Daca am cunoaste ca numai Dumnezeu este temelia dragostei, a binelui si a fericirii si ca cea mai mare fericire a noastra este aceea de a cultiva cat mai mult partasia si prezenta lui, atunci intalnirea noastra cu El dis-de-dimineata ar trebuie sa fie PRIMA NOASTRA GRIJA.

Secretul ascultarii si puterii sfintilor din Vechiul Testament l-a constituit cautarea lor dupa Dumnezeu si dupa cuvintele Lui. Da-I timp lui Dumnezeu sa se reveleze in locul tainic, astfel incat sufletul tau sa poata numi acel loc Peniel - "caci ... L-am vazut pe Dumnezeu fata in fata".

2. In al doilea rand, momentul principal al jertfei tale de dimineata sa fie innoirea ascultsrii absolute pentru acea zi.
Orice marturisire apacatului sa fie hotarata - o indepartare din radacini a tot ceea ce L-a intristat pe Dumnezeu. Orice rugaciune prin har in vederea unei umblari sfinte sa fie la fel de hotarata - o cerere si o acceptare rin credinta a harului si a puterii de care ai nevoie in mod special. Sa privesti la ziua in care tocmai intri cu hotararea ca ascultarea de Dumnezeu sa fie PRINCIPIUL CALAUZITOR.

Inteleg ca nu exista o alta cale mai sigura, de fapt nici nu exista o alta cale, de a beneficia de dragos-tea si binecuvantarea lui Dumnezeu in rugaciune decat aceea de a te afla in voia Lui. In rugaciune, abandoneaza-te cu totul voii binecuvantate a lui Dumnezeu; prin aceasta vei castiga mai mult decat prin cereri repetate. Roaga-L fierbinte pe Dumnezeu sa iti arate aceasta mare indurare de a-ti ingadui, de a-ti da puterea sa accepti voia Lui si sa ramai in ea; prin aceasta, cunoasterea si infaptuirea voii Lui vor fi in viata ta o certitudine, o aducere a ta ca jertfa de ardere de tot pe altarul Domnului. Masura predarii in slujba ascultarii depline este masura increderii in Dumnezeu.

3. In al treilea rand, adevarata rugaciune si partasie cu Dumnezeu nu pot fi unilaterale.
Trebuie sa fim linistiti, sa asteptam si sa auzim raspunsul lui Dumnezeu. Aceasta este slujba Duhului Sfant, de a fi glasul lui Dumnezeu adresat noua.  In ascunzisurile inimii noastre El ne poate da o asigurare deplina ca am fost ascultati, ca suntem placuti inaintea Lui, ca Tatal isi asuma sarcina de a face ceea ce i-am cerut. Pentru a auzi glasul Lui si a primi aceasta siguranta, este nevoie sa ne aflam intr-o asteptare linistita inaintea Domnului, sa avem credinta in Dumnezeu si o inima care se pleaca in nimicnicie si umilinta inaintea lui Dumnezeu si care Ii ingaduie Lui sa fie in toate lucrurile.

Cand asteptam ca Dumnezeu sa aiba partea Lui in rugaciunile noastre, vom dobandi increderea ca vom primi ceea ce am cerut, ca predarea noastra in slujba ascultarii este acceptata si ca ne putem bizui pe calauzirea Duhului Sfant in voia Lui Dumnezeu, caci dorinta Lui este de a cunoaste si de a infaptui aceasta voie.

Ce slava ar cobora asupra noastra in acest timp de dimineata si, prin el, pe parcursul intregii zile, daca am face din el un timp petrecut cu Dumnezeul triunitar pentru ca Tatal, prin Duhul si prin Fiul sa ne aiba in mod constient sub obladuirea Lui in acea zi. Cat de putina nevoie ar mai fi atunci ca vegherea in partasia de dimineata sa fie atat de imperios invocata.

4. Urmeaza acum ultimul si cel mai important aspect: rugaciunea sa fie una de mijlocire pentru altii. Punctul esential al ascultarii si partasiei Domnului Isus cu Tatal a fost acesta: totul pentru altii. Acest Duh curge prin vinele fiecarui madular al Trupului; cu cat mai mult viata noastra va fi ceea ce Dumnezeu vrea sa fie din ea. Cea mai inalta intruchipare a rugaciunii este mijlocirea. Tinta in vederea careia Dumnezeu a ales pe Avraam, pe Israel si pe noi a fost aceea de a ne face pe toti o binecuvantare pentru lume. Noi suntem o preotie imparateasca, un popor de preoti. Atata timp cat rugaciunea este numai un mijloc de imbunatatire si fericire personala, nu ii putem cunoaste fericirea adevarata. Mijlocirea sa fie o tanjire profunda dupa sufletele celor din jurul nostru, o purtare a poverii pacatului si nevoilor lor, o cerere fierbinte pentru extinderea imparatiei lui Dumnezeu, o lucrare in rugaciune cu scopuri foarte bine definite; unei astfel de mijlociri sa ne consacram noi timpul nostru de dimineata si vom vedea interesul si puterea de atractie pe care le vor isca.

Mijlocirea! O, daca am intelege ce inseamna ea cu adevarat! A ne insusi numele, dreptatea si vrednicia lui Cristos, a ne imbraca si a aparea cu ele inaintea lui Dumnezeu! Acum, ca El nu mai este printre noi, sa-l imploram pe Dumnezeu in locul Lui pentru persoane si nevoi individuale ca harul Lui sa isi poata face lucrarea. Cu credinta propriei noastre acceptari si a ungerii Duhului care ne face potriviti pentru lucrare, sa stim ca rugaciunea noastra poate salva un suflet de la moarte, poate cobori si raspnadi binecuvantarea cerului pe pamant. Sa ne gandim ca, in timpul de dimineata petrecut cu Dumnezeu, aceasta lucrare poate fi innoita zi de zi, in conditiile in care fiecare camaruta ascunsa isi mentine comunicare personala cu cerul si isi aduce aportul la binecuvantare.

In mijlocire, mai mult decat in ravna care actioneaza din puterea proprie, cu putina rugaciune, se afla cea mai nobila pietate si se cultiva adevarata asemanare cu Cristos. Prin nijlocire, credinciosul se ridica la adevarata lui noblete, beneficiind de puterea de a transmite viata si binecuvantare. Catre mijlocire trebuie sa ne indreptam atentia daca dorim ca puterea lui Dumnezeu in Adunare sau lucrarea acesteia pentru oameni sa creasca.

Inca un cuvant drept concluzie. Sa ne gandim din nou la LEGATURA INTIMA SI VITALA DINTRE ASCULTARE SI TIMPUL DE DIMINEATA PETRECUT CU DUMNEZEU.

Fara ascultare nu poate exista putere spirituala necesara pentru a ajunge la cunoasterea Cuvantului lui Dumnezeu si a voii Lui. Fara ascultare nu poate exista acea incredere, indrazneala si libertate de a sti ca esti ascultat. Ascultarea inseamna partasie cu Dumnezeu si cu voia Lui: fara aceasta ascultare este imposibil sa vezi, sa soliciti si sa pastrezi binecuvantarile pe care El le are pentru tine.

Pe de alta parte, fara o comuniune hotarata si vie cu Dumnezeu in partasia de dimineata, viata de as-cultare nu poate fi traita. In acele moemente hotararea de a asculta poate fi innoita cu putere si confir-mata de sus. In acele momente se pot experimenta prezenta lui Dumnezeu si partasia cu El, care fac posibila ascultarea. In acele momente prin ascultarea unuia singur si prin unirea cu El, se primeste puterea pentru a infaptui tot ceea ce pretinde Dumnezeu. In acele momente se dobandeste intelegerea spirituala a voii lui Dumnezeu, acea intelegere care te determina sa umbli intr-un chip demn de Domnul.

Dumnezeu i-a chemat pe copii Lui sa traiasca o viata minunata, cereasca, intru totul supranaturala. Timpul de dimineata petrecut cu El sa iti fie zi de zi USA DESCHISA A CERULUI prin care lumina si puterea sa curga suvoaie inspre inima ta aflata in asteptare si din care sa iei puterea de a umbla cu Dumnezeu de-a lungul intregii Zile.

Andrew Murray

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu