joi, 10 mai 2018

MARGARITAR...

NOUA CREATIE

- Noua creatie despre care se vorbeste in 2Corinteni 5:17 reprezinta unirea lui Dumnezeu insusi cu reatia Lui.
- Prima noua creatie este Isus Cristos (Emanuel, adica "Dumnezeu cu noi" - vezi Matei 1:23b) Isus este fara pacat; de aceea, El poate folosi trupul Lui pentru a purta pacatul lumii.
- Aceasta este cu adevarat o noua creatie (o faptura formata din unirea lui Dumnezeu cu omul) pe care lumea nu a mai vazut-o niciodata.
- A doua noua creatie - un grup de oameni - este Biserica, Trupul lui Cristos. Acesrti oameni au fost pacatosi, dar problema pacatului lor e rezolvata prin moartea primei noi creatii.
- Biserica ia nastere, ca noua creatie, la inviere, desi Dumnezeu a inceput noua creatie in univers la Betleem.
- Cea dintai noua creatie este in intregime sfanta, neantinata de pacat. Cea de-a doua noua creatie a fost, inainte, moarta in pacat si de aceea a avut nevoie ca cea dintai creatie sa mearga la cruce, sa-si verse sangele pentru a rezolva problema pacatului inainte de a deveni una cu Dumnezeu. Astfel, singurul Fiu a devenit Cel intai nascut dintre multi fii.
Diferentele intre noua creatie si vechea creatie, de la inceput, sunt urmatoarele:
- Toate lucrurile din vechea creatie sunt despartite de Creator, in timp ce totul in noua creatie este unit cu Creatorul.
- Lucrurile din vechea creatie sunt pieritoare si decazute, dar ceea ce apartine noi creatii, nu poate nici muri, si nici nu poate fi stricat.
- Numai ceea ce este in noua creatie poate manifesta pentru vesnicie slava lui Dumnezeu. Aceasta insiruire lipseste in vechea creatie.
- In momentul in care Domnul a murit, tot ceea ce era in creatia initiala a fost judecat. (Creatia de la inceput era reprezentata de heruvimii care erau pe perdeaua Templului - vezi Marcu 15:38, Luca 23:45)
- La vremea restaurarii viitoare, vechea creatie va fi adusa din nou la viata.

CEI EVLAVIOSI AU UN DUH SENSIBIL

- Ori de cate ori, cei evlaviosi, intalnesc cuvintele lui Dumnezeu, din Biblie de la Duhul Sfant sau din realitatea vietii isi pleaca capetele si primesc cu bucurie astfel de cuvinte, chiar daca ele ar veni din gura unui copil.
- Cei evlaviosi acorda o atelntie deosebita cuvintelor auzite, ba chiar analizeaza lucrurile din perspectiva modului de a gandi al celui ce le-a rostit; totusi ei nu fac niciodata compromis.
- In cele din urma insa, cei evlaviosi acorda o si mai mare atentie duhului celui ce vorbeste decat gandurilor sau modului acestuia de a ratuina; pentru ca ei realizeaza ca logica poate suna corect, dar duhul celui ce vorbeste poate fi gresit.

Watchman Nee

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu