marți, 1 iunie 2021

 Ioan 10:11 Eu sunt pastorul cel bun. Pastorul cel bun isi da viata pentru oi.

Domnul Isus spune despre El ca este pastorul cel bun. In acea vreme, mai mult decat in zilele noastre, oamenii stiau indatoririle unui pastor.

Pastorul isi hraneste turma si o duce la cele mai curate e mai sanatoase si grase pasuni. Gaseste cele mai curate izvoare si o duce acolo la adapat. Si Domnul nostri, ne duce la cel mai curat, cel mai puternic, cel mai hranitor Cuvant, Cuvantul Sfant, vesnic, plin de putere, transformator si hranitor, Cuvantul izvorat chiar din inima Lui, pe care ni l-a daruit si nu-l daruieste chiar din inima Lui. Prin Cuvantul Lui ne creste in omul dinlauntru, Prin El cunoaste-m voia Lui pentru noi, pentru biserica, pentru lume, pentru generatiile care vin.

Pastorul isi cunoaste fiecare oaie. Le cunoaste pe cele inteligente si vorbeste cu ele potrivit priceperii lor. Le cunoaste pe cele mai prostute si uneori foloseste toiagul indurarii ca sa le corecteze. Le cunoaste pe cele incapatinate Sau neascultatoare si foloseste toiagul disciplinei. Le cunoaste pe cele bolnave Sau mai slabe si le ia pe umar ca sa le usureze drumul. Le cunoaste pe cele insarcinate, sau care sunt gata sa nasca, pregatindu-le si oferindu-le ajutorul.

Asa si mai mult decat atat ne cunoaste pe noi Domnul, pastorul nostru, Mantuitorul nostri, si potrivit cu starea noastra, potrivit cu situata Prin care trecem, potrivit cu caracteril nostru, potrivit cu incapatanarile sau slabiciunile din viata noastra, El se apleaca spre noi cu mare bunatate si indurare, ne corecteaza, ne imbarbateaza, ne umple de dragostea Lui care este cel mai minunat leac de vindecare.

Pastorul stie si cunoaste toti parazitii care se lipesc de pielea olilor, patrund prin lina deasa si se lipesc de piele provocand boli dureroase si neplacute. De aceea inainte ca acesti paraziti sa fie maturi si sa le poata face rau, pastorul dezinfecteaza oile, le pune medicament la urechi si la ochi ca ele sa fie protejate

La cel si Pastorul nostru, Domnul Isus Cristos Mantuitorul nostri, vrea ca noi sa fim sanatoase, de aceea zilnic ne pune la dispozitie sangele Lui ca sa ne curatim de orice paraziti interni sau externi care ne-ar putea intina si ne-ar putea face sa pacatuim; ne pune la dispozitie sangele Lui ca sa ne curatim urechile ca sa-i auzim vocea, sa ne curatim ochii, ca sa-L putem vedea si minetea ca sa-i putem intelege mesajul.

Pastorul este atent la unitatea oilor. Nu ingaduie neoranduiala intre ele ci cu blandete le invata viata de turma, traind in mijlocul lor si aratand aceeasi dragoste tuturor dupa nevoia fiecareia.

La fel ne invata si Pastorul nostru scump, sa traim in unitate, in dragoste in ascultare de El pentru o crestere armoniosa si puternica a omului dinlauntru.

Pastorul cel bun isi apara turma de dismani, de hoti, de lupi rapitori...

La fel si Mantuitorul nostru, ne apara de toate atacurile celui rau, pregatind biruinta pentru fiecare din noi.

Doamne esti minunat, plin de bunatate, purtare de grija, indurare, mare, mare dragoste, sacrificiu total si credinciosie fara margini. Multmim Pastorul nostru drag, pentru felul in care ne pastoresti si ne pastrezi pentru Tine. Esti in viata noastra mult mai mult, esti Mirele pe care Il asteptam sa vina.

Un comentariu: