sâmbătă, 12 iunie 2021

 1Corinteni 13:4 Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate, dragostea nu pizmuieste, dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie.

Dragostea este minunea pe care Dumnezeu a lasat-o pe pamant in mana de taranta care se numeste om! Daca n-ar fi fost Dumnezeu, nu am fi cunoscut niciodata dragostea, nu am fi stiut ce inseamna sa iubesti si sa fii iubit; nu am fi stiut ce inseamna sa-ti iubesti copii, si am fi fost ca un strut care-si lasa ouale la soare sa fie clocite, iar apoi se poarta atat de aspri cu puii lui de parca nu ar fi ai lui.

Ganditi-va cum are fi rasa umana fara dragostea lui Dumnezeu, daca acum cand o cunoastem si o avem in noi in mai mica sau mai mare masura, femeile isi avorteaza copii, altre si-i abandoneaza in strada, altre ai vand, Sau ai dai la lucru pentru o suma de bani, altele ai bat fara mila Sau altre chiar ai omoara in bataie! ?!?!!

Ganditi-va cum are  arfi undaca nu ar exista dragoste in relatia dintre soti, daca nu ar exista nici o farama din dragostea lui Dumnezeu, daca acuma cand cunosc un pic din aceasta dragoste, exista atata violenta pina la crima in familii sau in cupluri! Ganditi-va cum are arata relatiile din familii, daca familia ar fi golita de tot de dragostea lui Dumnezeu!!?!!

Cred ca nici nu ne putem inchipui! Zilele lui Noe ar fi putin lucru! Exemplul cetatilor Sodoma si Gomora, Efesul si inchinarea la zeita Diana ar fi minuscul! Cruzimea babilonienilor sau asirienilor la fel!

Multumim insa  lui Dumnezeu, ca inca in lume este Biserica Sa, si in mijlocul ei o ramasita, care pastreaza in inima lor dragostea adevarata, daruita noua la nasterea din nou, si pe care El o face sa creasca zilnic!  Multumim Tata ca noi cunoastem si traim aceasta dragoste, ca ne bucuram de ea, pina ajungem plini de toata plinatatea lui Dumnezeu si aceasta plinatate este dragostea, pentru ca Dumnezeu este dragoste si cu El von dainui pentru vesncie, noi care avem aceeasi esenta cu El: DRAGOSTEA!

Un comentariu: