marți, 8 iunie 2021

 Ezechiele 36:26 Va voi da o inima noua si voi pune in voi un Duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatra si va voi da o inima de carne.

Iata o promisiune minunat! Va voi da o inima noua! De ce? Pentru ca inima veche era inima de piatra.

Care sunt caracteristicile inimi de piatra?

Inima de piatra este nesimtitoare. Oricat ai lovi o piatra, ea ramane tare, neclintita, nesimtitoare. O inima de piatra nu simte nici durerea ei, nici a altuia;  nu vede nici greseala ei nici nu este interesata de indreptarea ei.

Inima de piatra este dura. Sunt inimi de piatra colturoase care in momentul cand te atinge, te ranesc. Ranile lor sunt dureroase si la fiecare vorba, la fiecare atingere, la fiecare intalnire intensifica durerea si maresc rana.

Inima de piatra este grea, este o greutate pentru cel ce o poarta dar si pentru cei din jur. Piatra nu este lipicioasa. O astfel de inima nu va stiu niciodata sa imparta bucurie, sau sa ia din durere, din greutatile zilei, din luptele launtrice. Inima de piatra este o greutate pentru stapan dar si pentru cei din jur.

Inima de piatra este inselatoare. Doar cand este lipita de tine ii  simti raceala, duritatea, greutatea, rautatea, inselaciunea. De departe poate avea o forma frumoasa, un exterior placut, Dar de aproape, cand o cunosti, realizezi diferenta.

Inima de carne este diferita. Ea este simtitoare. Inima de carne simte orice tresarire de durere, orice tresarire de disconfort. Simte fiecare schimbare a situatiei si reactioneaza.

Inima de carne se bucura. Cata binecuvantare aduce bucuria! Ce minunate tairi! Ce minunate tresariri! Inima de carne stie sa se bucure si o face din plin.

Inima de carne stie sa plinaga, stie sa fie trista, stie sa sufere. Inima de carne are trairi intense atat in tristete cat si in bucurii. De aceea Dumnezeu zice: va voi da o inima de carne pentru ca vreau sa simtiti intensitatea iubirii cu care va iubesc, vreau sa simtiti puterea dragostei pe care o revars peste voi si vreau sa invatati si voi sa iubiti. Vreau sa cunoasteti mila Mea pentru voi, si vreau ca si voi sa impartit mila in jur. Vreau sa cunoasteti indurarea mea pe care o am pentru voi si sa va umpleti si voi de indurare si sa o impartiti in jur. Vreau sa cunoasteti bunatatea Mea, sa va umpleti de ea si sa o dati si voi celor din jur ca si ei sa se umple de bunatate. Vreau sa cunoasteti smerenie mea, sa va umpleti de ea si sa o impartiti in jur. Vreau sa fiti mici purtatori de Dumnezeu si sa umpleti lumea cu bogatiile caracterului Meu. Vreau sa umpleti pamantul cu trasaturile Mele de caracter ca oamenii de pe pamant sa semene mai mult cu Mine. De aceea vreau sa va dai o inima de carne. 

Inima de carne stie ce e durerea si are leac s-o aline cu dragoste, blindate, bunatate, iubire. Inima de carne stie ce e necazul si stie sa incurajeze, sa ridice din necaz. Inima de carne stie ce e infringerea si este gata sa ajute, sa intareasca, sa sprijineasca. Inima de carne stie ce e cadere a, si cu blandete se pleaca sa ridice, are cuvinte de sustinere, de imbarbatare, are sfaturi si metode de a ajuta sa mergi mai departe. Inima de carne stie ce inseamna sa fii ranit, si are leac de alinare si vindecare. Inima de carne este mereu in cautare de inimilor care au nevoie de ajutor. Inima de carne se uita pe ea si se daruieste altora. Inima de carne este samariteanul mereu plecat spre cel ce are nevoie.

Doamne da-ne o inima de carne, o inima din inima Ta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu