miercuri, 23 iunie 2021

 2Timotei 1:7 Caci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frica, ci de putere, de dragoste si de chibzuinta.

Cuvantul  lui Dumnezeu spune ca toti cei ce sunt fii ai lui Dumnezeu sunt calauziti de Duhul lui Dumnezeu sau Duhul Sfant. Si astazi ni se spune raspicat, cu putere si autoritatea Dumnezeiasca ca in Duhul lui Dumnezeu nu este frica.

De cine sa ne fie frica? Deavolul a fost infrant la cruce. Robia lui s-a sfarsit pentru toti cei care cred in Isus Cristos ca Mantuitor al lor! Moartea, ultimul dusman, a fost infrant si ea! Pentru toti cei care il au pe Isus ca Mantuitor si Domn, moartea asupra lor nu mai are nici o putere. Cand se sfarseste viata pe pamant, ei trec de la viata vremelnica spre viata vesnica.. Frica nu mai are loc in viata celui mantuit. Viata celui mantuit este plina de  prezenta Duhului Sfant. Puterea aceasta ne ridica deasupra luptelor celui rau, deasupra problemelor si necazurilor, deasupra intrigilor celui rau si a curselor lui. Puterea Duhului Sfant este victorie in toate situatiile, este siguranta in fiecare zi, este adapost, este sprijin, este biruinta deplina.

In Duhul lui Dumnezeu este dragoste, dragoste din Dumnezeu. Aceasta dragoste nu cauta folosul ei, in ea nu este manie si neadevar. Dragostea din Dumnezeu acopera greseli, iarta, iubeste, ajuta, sprijineste, imbarbateaza si stie sa aiba incredere.

In dragostea lui Dumnezeu este chibzuinta. Chibzuinta este intelepciunea lui Dumnezeu de a observa lucrurile si de a le valorifica corect si a lua decizii corecte. Omul care are in El Duhul lui Dumnezeu, este un om chibzuit. In El se vede intelepciunea lui Dumnezeu. In El se vede calauzirea, protectia, ajutorul si sprijinul lui Dumnezeu. In viata lui se vede interventia lui Dumnezeu.

Doamne ce minunat este sa avem Duhul Tau in noi! Multumim Duhule Sfinte ca esti in viata noastra ca sa ne dai tot ce avem nevoie pentru o viata din belsug. Tu esti puterea noastra si prin Tine biruim! Tu esti viata in noi, si este viata din belsug. Tu est lumina in noi! Slavit sa fii Duhule Sfinte, slavit sa fii Tata drag si Mantuitorului iubit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu