marți, 1 iunie 2021

 1Corinteni 10:13 Nu v-a ajuns nici o ispita care sa nu fi fost potrivita cu puterea omeneasca si Dimnezeu care este credincios, nu v-a ingadui sa fiti ispititi peste puterile voastre ci impreuna cu ispita a pregatit si mijlocul sa iesiti din ea, ca s-o puteti rabda. 

Ce Cuvant minunat si linistitor! Fiecare ispita, fiecare incercare, fiecare boala, fiecare necaz, fiecare suparare, toate valurile si furtunile care lovesc in barca vietii noastre, toate, de la cea mai mica pina la cea mai puternica care ameninta naufragiul vietii si credintei noastre in Dumnezeu, toate au fost sunt si vor fi ingaduite de Dumnezeu si TOATE DAR ABSOLUT TOATE sunt cantarite de El cu atata precizie, incat nici una nu ar trebuie sa ne faca sa ne clatinam, nici una sa nu ne duca la cadere.

Dumnezeu ne iubeste, si in dragostea Lui ingaduie incercari, boli, suferinte, dureri, lacrimi, despartiri, necaz, tocmai pentru ca in asemenea situatii ne amintim si ne apropiem de El. Marea majoritate dintre noi nu ne amintim de Dumnezeu cand ne merge bine. Atunci suntem bucurosi, ne simtim impliniti si foarte putini ne amintim de El. Solomon in carta sa Eclesiastul zice: " Dar adu-ti aminte de Facatorul tau pana nu vin zilele... sfarsitului." 

Adu-ti aminte de Dumnezeu in bucurie si binecuvantare si lauda-L ca a ingaduit aceste minunate oaze de bucurie si fericire. Gravezza binecuvintarile. Scrie-le pe tablita inimii. In necaz, adu-ti aminte de ele si multumeste-I! Vezi prezenta Lui in toate, vezi mana Lui care varsa belsugul, vezi bratul Lui care lupta pentru tine. Vezi armatele Lui de ingeri care tabarasc in jurul tau ca sa-ti dea protectie si sa te scape de orice primejdie, sa fie lunga tine, ocrotire. Vezi bunatatea si credinciosia Lui cu care zilnic te inconjoara. Vezi cum iti duce povara, cum ajuta la sustinerea ei si cum iti da inainare.

Tine-ti urechile deschise. El cunoaste calea pe care mergi si te va sfatui sa ocolesti obstacolele, gropile, barierele puse de cel rau. Iti va da aripile credintei sa sari peste ele. Totul este cantarit ca sa iesi biruitor. 

Nu ne-a ajuns nici o ispita care sa nu fi fost potrivita cu puterea omeneasca.,. nici una. Nu ne-a ajuns nici un necaz care sa ne darame. Nici unul. Nu ne-a ajuns nici o boala care sa ne desparta de Dumnezeu. Nici una. Toate sunt ingaduite de El, ca sa vedem suveranitatea Lui, bunatatea Lui in mangaierile pe care ni le da, in ajutorul pe care ni-l pune la dispozitie, in pacea pe care o Lasa in viata noastra, in frangerea mandriei si eului nostru si ne ajuta sa vedem dependenta noastra de El.

Binecuvantat sa fii Doamne Dumnezeul nostru pentru toate incercarile, suferintele, greutatile, bolile, situatiile dificile din viata noastra. In toate vedem mana Ta si bunatatea si dragostea Ta la lucru, Tata.  Recunoastem aceasta cu multumire.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu