marți, 29 iunie 2021

 Faptele Apostolilor 1:8 Ci voi veti primi o putere cand se va pogori Duhul Sfant peste voi si-mi veti di martori in Ierusalim, in toata Iudea, in Samaria si pina la marginile pamantulu.

Cuvintele acestea sunt cele mai minunate cuvinte spuse de Domnul Isus dupa patimile, moartea si invierea Sa. In tot timpul celor trei ani si jumatate cat au fost cu invatatorul, ucenici traiau fericiti, fara grji. Invatatorul lua totdeauna atitudine si starea in fata carturarilor si farisei lor, preotilor, saducheilor, invatatorilor legii si chiar a autoritatilor cand era atacata lucrarea sau chiar ucenicii. Ei erau protejati.

Dar, incepind din gradina Ghetismani, la cruce, dupa inviere, cand impotriva lor loveau poli de acuzatii, nu mai era cine sa-i apere si erau speriati, fricosi, fara putere. Oameni in toata firea, capi de familii, tati, soti, traiau sub frica continua, sub teroare. Se ascundeau si rar ieseau din ascunzatoarea lor de frica iudeilor. Intr-o si, Cristos cel inviat le face o promisiune: veti primi o putere... Nu-si puteau imagina ce era si cum era acea putere.

Puterea aceea avea sa le elimine fica, s-o dizolve. Fariseii erau acolo cu acuzatiile lor. Autoritatile erau acolo asteptand sa-i pina sub disciplina. Nu mai era insa frica de farisei si saduchei, de inchisoare, de batai, de improscare cu pietre, de lapidare. Erau plini de o putere care disolva frica si daruia o indrazneala inimaginabila, mai mult puterea aceasta vorbea cuvinte incredibile prin ei! Si cuvintele acestea aveau putere! Oamenii priveau si ramaneau uimiti! Sunt ei sau altii? Duhul Sfant transformase fricosii ucenici in oameni indrazneti, marturisitori ai Evangheliei plini de putere! Si prin 11 ucenici plus Matia ales in locul vanzatorului Iuda, invatatura Mantuitorului s-a raspindit in toata lumea, generatie dupa generatie pina a ajuns la noi si de la noi la generatiile care vor veni.

Acesta este Duhul Sfant, mijlocitorul, insotitorul nostru pe cale, calauzitorul in tot adevarul lui Dumnezeu, putere care topeste frica, indrazneala care face sa dispara timiditatea, intelepciunea lui Dumnezeu si puterea Evangheliei.

Duhule Sfinte, goleste-ma de tot ce este lumesc si efemer si umple-ma de Tine, fiecare camaruta, fiecare compartiment al fiintei mele sa fie plin de Tine. Si  te rog sa faci aceasta zilnic, ca ungere proaspata sa fie peste fiinta mea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu